Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky drceného chilli
4 stroužky česneku
150 ml červeného vína - Modrý Portugal 2019
2 plechovky sterilovaných rajčat
1 plechovka bílých fazolí
1 plechovka červených fazolí
sůl, pepř, bylinky, feferonka a kukuřice na dochucení a ozdobení
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a necháme společně s chilli zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme nasekaný česnek a ve chvíli, kdy česnek zavoní, vše zalijeme Modrým Portugalem 2019. Přivedeme k varu a přidáme rajčata a 400 ml vody. Ochutíme solí, bylinkami, dle chuti feferonkou a 15 minut povaříme. Přisypeme přecezené fazole, které necháme chvíli prohřát a na závěr vmícháme čerstvě mletý pepř.
Ozdobíme bylinkami, feferonkou, kukuřicí...
Podávat můžeme s čerstvým pečivem všeho druhu.