Produkty
Kategorie
Myšlenka, že pozice hvězd může ovlivnit náš charakter, se promítá i do takových detailů, jako je výběr vína. Ať už hledáte inspiraci pro sebe, nebo originální dárek pro své blízké, horoskop může být zábavným vodítkem.
Ke světu vína se váže nespočet příběhů, tradic a zaručených rad. Mnohé z nich se předávají z generace na generaci a začaly být považovány za nezpochybnitelná pravidla. Některé z těchto "pravd" jsou ale ve skutečnosti jen houževnaté mýty. Pojďme se podívat na ty nejrozšířenější a uvést je na pravou míru.
Když se řekne zrání vína, většina si představí sklep plný dubových sudů. Sudy jsou po staletí osvědčeným nástrojem vinařů, ale moderní i prastaré alternativy nabízí zcela nové možnosti. Stále častěji se lze setkat s víny, která zrála v terakotových amforách nebo inovativních betonových vejcích. Tyto metody umožňují vytvořit vína s jedinečným charakterem.
Bremmer Calmont je název nejstrmější vinice světa. Nachází se v německé vinařské oblasti Mosela a práce na ní připomíná spíše horolezectví. V těchto extrémních podmínkách se rodí vína s nezaměnitelným charakterem, především odrůdy Ryzlink rýnský.
Už jste se někdy zamysleli nad tím, jak se z drobných hroznů stane lahodné víno ve vaší sklence? Pojďme se společně vydat na cestu procesem výroby vína – od vinice až po finální láhev.
Moravská vína jsou oblíbená nejen u nás, ale i ve světě. Čím jsou tak výjimečná? Klíč k jejich jedinečnému charakteru je kombinace specifické půdy a klimatu, které tvoří takzvaný terroir Morava.
Stojíte před regálem s vínem a váháte, co se skrývá za označením „bio“ nebo „organické“? Slyšeli jste o biodynamice, ale nevíte, co si pod tím představít? Nejste sami. Pojďme se podívat, co tato označení znamenají.
V prvním díle naší cesty za nejlepším vínem světa jsme navštívili pět legendárních vinařství od Španělska po Jihoafrickou republiku. Nyní naše putování pokračuje. Připravte se na objevování dalších klenotů, které definují světové vinařství.
Přemýšleli jste někdy, kde se rodí skutečné vinařské legendy? Jsou to místa, kde najdete staletou tradici v kombinaci s moderními inovacemi a kde vášeň pro detail proměňuje hrozny v tekuté zlato. Pojďme se na ně podívat.
Červené víno se často ztrácí ve špatných návycích. A přitom stačí tak málo – znát pár jednoduchých pravidel, díky kterým z každé lahve dostanete maximum. Pokud i vy věříte, že ideální teplota červeného vína je ta, která je „zrovna doma“, rozhodně čtěte dál.
Boloňské špagety patří mezi nejoblíbenější italská jídla napříč zeměmi. Tato báječná kombinace al dente těstovin s hutnou masovou omáčkou je synonymem italské kuchyně.
I když si mnozí z nás s Velikonocemi spojují spíše pálenku ke koledě, dopřát si k tradičním jídlům i kvalitní (a vhodně zvolené) víno může být dalším způsobem, jak tento svátek oslavit a přivítat jaro.