Ingredience:
400 g mořských plodů
300 g kuřecího masa
3 střední rajčata
3 stroužky česneku
1 cibule
2 papriky
300 g rýže
3 dcl zeleninového vývaru
1 nakládaný citron
olivový olej
špetka šafránu
sůl, pepř, mletá paprika
listová petržel
Postup přípravy:
V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriku. Pak přidáme omyté a vyčištěné mořské plody a kuřecí maso (kalamáry je nejlepší krájet na plátky, vytvoří se tak kolečka) a orestujeme – stačí tři až čtyři minuty. Poté přisypeme mletou papriku a špetku šafránu. Přidáme i rýži, která se na paellu zásadně nepropírá. Vše společně orestujeme. Poté celou směs zalijeme Old Hands Blanco 2020 a vývarem, ochutíme solí a pepřem. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ke směsi společně s citronem.
Pod poklicí vše dusíme doměkka, trvá to tak 15 min. Směs nemícháme.
Slávky povaříme v zeleninového vývaru (vařením by se měly otevřít – ty, které zůstanou zavřené, je potřeba vyhodit) a paellu jimi dozdobíme. Ozdobit ji můžeme i krevetami a citrónem.
Paellu podáváme na vyhřátých talířích posypaných listovou petrželkou nebo přímo na pánvi.