PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Naše cesta po Barceloně byla skvělým zážitkem a to nejen díky ochutnávkám lahodných vín, kterými je Španělsko proslulé, ale také ochutnávkou jejich specialit. A mezi tu nejtypičtější jistě patří PAELLA. *Neexistuje jeden recept na toto úžasné jídlo. Každá rodina má totiž ten svůj jedinečný, který je ten nejlepší.* A my Vám jeden z nich nabídneme.

PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY
Ingredience:
400 g mořských plodů
300 g kuřecího masa
3 střední rajčata
3 stroužky česneku
1 cibule
2 papriky
300 g rýže
3 dcl zeleninového vývaru
2 dcl bílého vína – Old Hands Blanco 2020
1 nakládaný citron
olivový olej
špetka šafránu
sůl, pepř, mletá paprika
listová petržel
 
Postup přípravy:
V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriku. Pak přidáme omyté a vyčištěné mořské plody a kuřecí maso (kalamáry je nejlepší krájet na plátky, vytvoří se tak kolečka) a orestujeme – stačí tři až čtyři minuty. Poté přisypeme mletou papriku a špetku šafránu. Přidáme i rýži, která se na paellu zásadně nepropírá. Vše společně orestujeme. Poté celou směs zalijeme Old Hands Blanco 2020 a vývarem, ochutíme solí a pepřem. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme ke směsi společně s citronem.
Pod poklicí vše dusíme doměkka, trvá to tak 15 min. Směs nemícháme.
Slávky povaříme v zeleninového vývaru (vařením by se měly otevřít – ty, které zůstanou zavřené, je potřeba vyhodit) a paellu jimi dozdobíme. Ozdobit ji můžeme i krevetami a citrónem.
Paellu podáváme na vyhřátých talířích posypaných listovou petrželkou nebo přímo na pánvi.
 
Paella je výborná s bílým vínem a my Vám z naší nabídky doporučujeme Terrae Finca La Dehesa 2019, Vinařství Bodegas Tempore

DOPRAVA ZDARMA

pro objednávky nad 2500 Kč

BEZPEČNÁ DOPRAVA LAHVÍ

Případné poškození řešíme my

PEČLIVĚ VYBRANÁ VÍNA

Vybíráme pro vás z celého světa

NÁKUP OD JEDNÉ LAHVE

Kartony za zvýhodněné ceny

CELÝ SORTIMENT SKLADEM

Objednávky expedujeme každý den