RISOTTO AI GAMBERI

Pravé italské krevetové rizoto s krémovou konzistencí

RISOTTO AI GAMBERI

Ingredience:

160 g rýže Carnaroli ( lze použít i Arborio)

8 krevet

1 stroužek česneku

1/2 malé cibule

30 g másla

1 dcl bílého suchého vína – Pinot Grigio I.G.P 2020

50 ml extra panenského olivového oleje

50 g strouhaného parmazánu

zeleninový vývar

špetka šafránu

nasekaná petrželová nať

sůl, pepř

 

Postup:

Vyčistěte krevety a zbavte je hlavy a krunýře. U čtyř krevet ponechte ocásek-ty použijete na finální ozdobu. Česnek nasekejte na plátky a opečte ho na pánvi na malém množství oleji. Přidejte na minutku krevety.
V hrnci zpěňte na oleji a lžíci másla cibulku, a přidejte rýži na rizoto. Podlévejte zeleninovým vývarem. V průběhu přilijte Pinot Grigio I.G.P.. Jakmile se víno vyvaří, přidejte špetku šafránu. Asi po deseti minutách vaření, vložíme do hrnce čtyři krevety bez ocásku. Až se vývar vyvaří a rýže bude al dente, odstavíme hrnec, do kterého nastrouháme parmezán a trochu másla, aby rizoto získalo hezkou krémovou konzistenci. Osolte a opepřete dle chuti a dobře promíchejte. Každý talíř ozdobte dvěma krevetami
s ocasem a petrželovou natí.

DOPRAVA ZDARMA

pro objednávky nad 2500 Kč

BEZPEČNÁ DOPRAVA LAHVÍ

Případné poškození řešíme my

PEČLIVĚ VYBRANÁ VÍNA

Vybíráme pro vás z celého světa

NÁKUP OD JEDNÉ LAHVE

Kartony za zvýhodněné ceny

CELÝ SORTIMENT SKLADEM

Objednávky expedujeme každý den